Baghdatis: "Na početku sezone sve je moguće" - ATP World Tour

01.01.2010.

Baghdatis: "Na početku sezone sve je moguće"

Marcos Baghdatis of Cyprus returns a shot against Rafael Nadal of Spain in his first round match during day five of the 2009 China Open at the National Tennis Centre on October 6, 2009 in Beijing, China.


Ciparski tenisač Marcos Baghdatis uvjeren je kako će u novu sezonu prenijeti dobru formu koja ga je krasila prošle godine. Baghdatis se, naime, odlično vratio nakon kalvarije s ozljedama koje su ga mučile 2008. i koncem sezone nakon dugo vremena osvojio ATP titulu.

Cipranin Marcos Baghdatis jedan je od tenisača koji na prvom ATP turniru nove sezone, koji otpočinje 3. siječnja u Brisbaneu, itekako mogu iznenaditi. 24-godišnjak je prošle godine poražen u prvom kolu, no uvjeren je kako mu se to ovoga puta neće dogoditi.

"Bit će to zasigurno velika borba. Početak je sezone - prvi turnir godine kada igrači nemaju puno mečeva u nogama i svatko ima šanse za dobar rezultat", rekao je, te se kratko osvrnuo na najveću prijetnju, prvog nositelja Andyja Roddicka.

"On je prvi nositelj, on je Andy Roddick i uvijek ga je teško pobijediti. No, već sam rekao da na početku godine nikada ne možete nešto sa sigurnošću prognozirati jer ne znate što se sve može dogoditi."

"Volim igrati u Australiji, čini mi se kao pravi izbor za start sezone, a posebice to vrijedi sada kada se još oporavljam od ozljede koljena. Konkurencija u Brisbaneu ja dosta jaka - tu je Richard Gasquet, kojeg smatram prvim konkurentom, a do kraja sigurno mogu i još nekolicina", prokomentirao je spomenuti Roddick.

Trenutačno 42. igrač svijeta, Baghdatis, uvjeren je kako ove sezone može nastaviti s napretkom koji je pokazao koncem prošle godine. 2008. bila mu je prožeta ozljedama, a jedini turnir, treći u karijeri, koji je osvojio prošle godine bio je Stockholm.

"Prošlu godinu otvorio sam odlično i stigao do četvrtfinala Australian Opena, a koncem sezone osvojio sam tri Challengera i ATP naslov u Stockholmu, što je za mene izniman uspjeh. Od toga naslova prošlo je dva mjeseca i sada sam spreman za nove izazove. Fizički sam odlično pripremljen, igram dobar tenis i pun sam samopouzdanja."

MOJI LINKOVI

BROJAČ POSJETA
4242